Direktlänk till inlägg 9 augusti 2012

Brygghusets krusbärsmarmelad.

Av Ann-Charlotte Askhamre - 9 augusti 2012 14:13

 

Nu är krusbären mogna och jag har plockat, snoppat och sköljt 2 kg.

 

Marmeladen smaksätts med stjärnanis och vanilj. Här kommer receptet.

2 kg krusbär

1 kg syltsocker

1 st vaniljstång

2 st stjärnanis

Väg upp 2 kg snoppade och skjöljda krusbär häll över i en ganska rymlig gryta, koka upp och skumma. Tillsätt socker, stjärnanis och vaniljstången. (Dela vaniljstången och skrapa ur fröna). Låt koka på hög värme i ca 7 minuter. Ta bort vaniljstången och anisen och häll upp på rena burkar och sätt på lock.

Njut marmeladen på tex vårt goda knäckebröd. Bred på philadelphia ost och marmelad. Jätte gott!


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Charlotte Askhamre - 8 november 2014 20:49

Hela familjen tillsammans med mormor och morfar har firat Mattias födelsedag i Brygghuset. De började i fredagskväll med pizza sen övernattning och brödbak idag lördag. Ylva får hjälp av mamma Maria med förklädet. Birk förbereder sig att snitta b...

Av Ann-Charlotte Askhamre - 11 oktober 2014 16:28

Pappas födelsedags present är utdelad. En heldag med brödbak från dottern Lina. En härlig dag och eftermiddagskaffet i solen. ...

Av Ann-Charlotte Askhamre - 31 maj 2014 21:32

Nu var det sista baket före sommaren. Carolin och Martina bjöd med sina bak intresserade föräldrar. ...

Av Ann-Charlotte Askhamre - 7 april 2014 22:00


Nya fina bröd bakade idag.

Av Ann-Charlotte Askhamre - 29 mars 2014 17:30

Inga-Lill, Dorthe, Carina, Lars, Hans och Kent var och bakade på årets första riktigt varma dag. Det var tur att vi fick ut trädgårds möblerna så att bagarna kunde ta lite sol pauser mellan bröden. Först diskare var Kent! ...

Ovido - Quiz & Flashcards