Direktlänk till inlägg 19 november 2010

Bakgäster

Av Ann-Charlotte Askhamre - 19 november 2010 17:18

Lördagen den 13 november var Eva och Ulf Lindkvist och bakade bröd i Brygghuset. Stina var handledare denna lördagen då jag jobbade. Efter det att jag slutat vid ca halv tre var jag inne och hälsade på. Min upplevelse var att stämningen var hög och att det hade varit en trevlig dag för Eva och Ulf. Baket hade blivit lyckat och de kunde packa ner sammanlagt sjutton kakor bröd. Fyra st levain, sex frukt och nötbröd, tre danska rågbröd och fyra ryska rågbröd med kummin.    


I dag har Lisbeth Arvidsson, Alicia Dick och Irene Albertsson bakat samma mängd bröd. Bröden ska säljas på missionsaktionen i Våthult i morgon. Jag hoppas att de kommer att ge ett ordentligt bidrag. Även idag har jag jobbat, men kom lagom till att bröden skulle in i ugnen. Lisbeth hade kokat en god räksoppa och bjöd på. Vi drack kaffe med en grov kringla innan det var dags att packa ner bröden i papperskassar för vidare leverans till församlingshemmet i Våthult.   

Här visar Stina, Irene och Lisbeth hur man viker och formar levain för att sedan lägga på bakspade och in i ugnen.

  

Lisbeth provar på att lägga bröden på plats för att gräddas.

  

Irene snittar fruktbröden, det är lite knepigt att snitta djupt utan att trycka. Det krävs en vass kniv och lite handlag.  

  

Trevligt att lära känna Alicia, hon är född i Argentina av danska föräldrar och har bott i Spanien  och därefter hamnat i Våthult.   

Fika i väntan på att de sista bröden ska bli klara. Ute har det börjat snöa. Levande ljus och doften nybakat skapar en stämning av advent, lugn och harmoni.

I kväll har Stina och jag satt nya fördegar. Halv tio i morgon kommer nya gäster.  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Charlotte Askhamre - 8 november 2014 20:49

Hela familjen tillsammans med mormor och morfar har firat Mattias födelsedag i Brygghuset. De började i fredagskväll med pizza sen övernattning och brödbak idag lördag. Ylva får hjälp av mamma Maria med förklädet. Birk förbereder sig att snitta b...

Av Ann-Charlotte Askhamre - 11 oktober 2014 16:28

Pappas födelsedags present är utdelad. En heldag med brödbak från dottern Lina. En härlig dag och eftermiddagskaffet i solen. ...

Av Ann-Charlotte Askhamre - 31 maj 2014 21:32

Nu var det sista baket före sommaren. Carolin och Martina bjöd med sina bak intresserade föräldrar. ...

Av Ann-Charlotte Askhamre - 7 april 2014 22:00


Nya fina bröd bakade idag.

Av Ann-Charlotte Askhamre - 29 mars 2014 17:30

Inga-Lill, Dorthe, Carina, Lars, Hans och Kent var och bakade på årets första riktigt varma dag. Det var tur att vi fick ut trädgårds möblerna så att bagarna kunde ta lite sol pauser mellan bröden. Först diskare var Kent! ...

Ovido - Quiz & Flashcards