Direktlänk till inlägg 6 mars 2011
Mina tidigare arbetskamrater från F kassan har lärt sig att baka surdegsbröd. Vi träffades i måndags för en heldag i brygghuset. Med sig hem hade dom 17 kakor bröd som dom delade upp mellan sig.
Här är det degen som sak bli levain som delas i fyra lika stora bitar för att formas försiktigt till limpor. Runa förmanar Kerstin, akta luftbubblorna! Strämningen är rå men hjärtlig.
Fika paus under tiden bröden gräddas. Levain nyss uttagna från ugnen.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 | ||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|