Direktlänk till inlägg 15 augusti 2013

Surdegs bröd bakat i gryta.

Av Ann-Charlotte Askhamre - 15 augusti 2013 22:06

Vilket härligt bröd det blev idag. Jag har varit på Vänga kvarn och köpt vetemjöl. Ekologiskt odlad Dinkel och råg som är malt i i små bygde kvarnar. Salter kommer från salt bassänger i Normandie. Det stora brödet är bakat i en gjutjärns gryta från Skeppshult. Den fungerar som en ugn i ugnen.

Det är endast tre ingredienser vatten, mjöl och salt.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Charlotte Askhamre - 8 november 2014 20:49

Hela familjen tillsammans med mormor och morfar har firat Mattias födelsedag i Brygghuset. De började i fredagskväll med pizza sen övernattning och brödbak idag lördag. Ylva får hjälp av mamma Maria med förklädet. Birk förbereder sig att snitta b...

Av Ann-Charlotte Askhamre - 11 oktober 2014 16:28

Pappas födelsedags present är utdelad. En heldag med brödbak från dottern Lina. En härlig dag och eftermiddagskaffet i solen. ...

Av Ann-Charlotte Askhamre - 31 maj 2014 21:32

Nu var det sista baket före sommaren. Carolin och Martina bjöd med sina bak intresserade föräldrar. ...

Av Ann-Charlotte Askhamre - 7 april 2014 22:00


Nya fina bröd bakade idag.

Av Ann-Charlotte Askhamre - 29 mars 2014 17:30

Inga-Lill, Dorthe, Carina, Lars, Hans och Kent var och bakade på årets första riktigt varma dag. Det var tur att vi fick ut trädgårds möblerna så att bagarna kunde ta lite sol pauser mellan bröden. Först diskare var Kent! ...

Ovido - Quiz & Flashcards