Direktlänk till inlägg 23 oktober 2011
Morgon eller sen kväll
1 dl rågsurdegsgrun
2 dl vatten
250 gram rågmjöl
175 gram vetemjöl
1/2 msk honung
1 tsk salt
2 msk linfrö
2 msk solroskärnor
2 msk oskalade sesamfrö
Blanda samman alla ingredienser, men ta inte riktigt all vetemjöl men en gång, och knåda ihop för hand till en smidig deg. Den ska vara ganska fast men inte hård. Det kan vara så att allt vetemjöl inte behövs. Lägg i bunken för att jäsa och täck med plastfolie så att den inte torkar på ytan. Låt jäsa till morgonen eller sen eftermiddag.
Sätt ugnen på 200 grader med en plåt i mitten. Ta upp degen och dela i åtta lika stora bitar, försök att runddriva med fingrarna till en jämn boll. Platta ut den en aning för hand och kavla sedan ut den till en tallriksstor runddel. Vänd den ofta under kavlingen så att den inte fastnar, ha hela tiden mjöl på kaveln och bakbordet. Använd naggkavel och nagga med en gaffel innan de försiktigt lyfts över på den varma plåten. (Göm inte bakplåtspapper). Det bör få plats 2 på varje plåt. Grädda i ca 10 minuter men håll koll på bröden hela tiden, det går fort i slutet.
Lycka till !
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 | 18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 | |||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|