Direktlänk till inlägg 23 oktober 2011
Här kommer recept på frallorna som vi brukar bjuda på till kaffet på förmiddagen. Vi gör degen på kvällen innan och låter dom jäsa över natten i kylskåpet.
6 st
50 g (1/2 dl) vetesurdegsgrund
2,5 dl ljummet vatten
3 g jäst
350 g vetemjöl
1 tsk salt
1 msk hela linfrö
2 msk solroskärnor
Rör ihop allt utom salt för hand i en bunke. Låt vila i 30 minuter, tillsätt salt oh blanda någon minut. Täck över med en duk eller plast och låt jasa i 1-1 1/2 timme. Stjälp upp degen och dela i sex bitar. Runddriv bitarna, (de kan ni ju nu) lägg dem på ett bakplåtspapper på en skärbräda och ställ in i kylskåpet över natten.
På morgonen.
Ta fram bullarna och sätt på ugnen på 275 grader med en plåt i mitten av ugnen. Låt ugnen bli varm. Spreya på lite vatten och strö på lite solroskärnor och linfrö. För över bakplåtspappret med bullarna på den varma plåten.Sätt in bullarna i ugnen och speya in lite mer vatten så det bildas ånga. Sänk temperaturen till 250 grader och låt stå i 15-20 minuter eller tills de har fått fin färg. Spreya vatten ett par gånger till under tiden bullarna gräddas så får de en knaprig yta.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 | 18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 | |||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|