Senaste inläggen
Nu är krusbären mogna och jag har plockat, snoppat och sköljt 2 kg.
Marmeladen smaksätts med stjärnanis och vanilj. Här kommer receptet.
2 kg krusbär
1 kg syltsocker
1 st vaniljstång
2 st stjärnanis
Väg upp 2 kg snoppade och skjöljda krusbär häll över i en ganska rymlig gryta, koka upp och skumma. Tillsätt socker, stjärnanis och vaniljstången. (Dela vaniljstången och skrapa ur fröna). Låt koka på hög värme i ca 7 minuter. Ta bort vaniljstången och anisen och häll upp på rena burkar och sätt på lock.
Njut marmeladen på tex vårt goda knäckebröd. Bred på philadelphia ost och marmelad. Jätte gott!
Elsy har fyllt år och har fått en inbjudan till brödbak tillsammans med Ing-Britt. Det blev förmiddagsfika i solen på ladugårdsbacken. Det var många gamla minnen som kom fram under dagen, Ing-Britt berättade bl a om långkalsonger som torkades på loftet och hängde stela av frost.
Ellen delar, mamma Tina tittar på och moster Lotta fotograferar. Ett gott team arbete resulterade i jättefina bröd framåt eftermiddagen.
Trot eller ej men nu har vår bror Bengt och Inger varit här och bakat.
Bengt lyckades riktigt bra med runddrivning och att forma brödlevar.
Inger mjölar korgar och kavlar knäckebröd.
Här kommer receptet på vår enkla tårta
Sätt ugnen på 175 grader. Smörja och bröda en tårtform med avtagbar kant.
Till botten
4 äggvitor
125 g mald mandel
1 1/4 dl socker
Vispa vitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner den malda mandeln och sockret i äggvitorna.
Grädda i 25 minuter.
Äggkrämen
4 äggulor
1 dl socker
1 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
75 g smör
Blanda alla ingredienserna till krämen i en kastrull. Värm försiktig, låt sjuda till dess att krämen tjocknar. Vispa hela tiden. Låt svalna, bred på bottnen och garnera med 2 dl vispad grädde.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 | 9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
|