Senaste inläggen

Av Ann-Charlotte Askhamre - 9 augusti 2012 14:13

 

Nu är krusbären mogna och jag har plockat, snoppat och sköljt 2 kg.

 

Marmeladen smaksätts med stjärnanis och vanilj. Här kommer receptet.

2 kg krusbär

1 kg syltsocker

1 st vaniljstång

2 st stjärnanis

Väg upp 2 kg snoppade och skjöljda krusbär häll över i en ganska rymlig gryta, koka upp och skumma. Tillsätt socker, stjärnanis och vaniljstången. (Dela vaniljstången och skrapa ur fröna). Låt koka på hög värme i ca 7 minuter. Ta bort vaniljstången och anisen och häll upp på rena burkar och sätt på lock.

Njut marmeladen på tex vårt goda knäckebröd. Bred på philadelphia ost och marmelad. Jätte gott!


Av Ann-Charlotte Askhamre - 2 augusti 2012 22:53

 

Elsy har fyllt år och har fått en inbjudan till brödbak tillsammans med Ing-Britt. Det blev förmiddagsfika i solen på ladugårdsbacken. Det var många gamla minnen som kom fram under dagen, Ing-Britt berättade bl a om långkalsonger som torkades på loftet och hängde stela av frost.

Av Ann-Charlotte Askhamre - 2 augusti 2012 22:40

    

En tidig morgon i juli kom Marika, hennes väninna och deras döttrar till Brygghuset och bakade.  Det var så mörk och kulet så vi har tänt ljus. Alla fyra var överens om att det var en utmärkt syssla att baka bröd en regning söndag i juli.     


Av Ann-Charlotte Askhamre - 20 maj 2012 18:58

Ellen delar, mamma Tina tittar på och moster Lotta fotograferar. Ett gott team arbete resulterade i jättefina bröd framåt eftermiddagen.

 



Av Ann-Charlotte Askhamre - 20 maj 2012 09:12

Birgitta som har varit här tidigare tog med sig sina vänninor för att baka bröd.    

Det är förutom Birgitta, Anette, Helen och AnnSofi som har fått prova på vårt koncept att baka surdegsbröd.

Av Ann-Charlotte Askhamre - 6 april 2012 16:58

Trot eller ej men nu har vår bror Bengt och Inger varit här och bakat.

 

Bengt lyckades riktigt bra med runddrivning och att forma brödlevar.

   

 Inger mjölar korgar och kavlar knäckebröd.

Av Ann-Charlotte Askhamre - 1 april 2012 19:36

Vilken trevlig dag vi hade när detta gänget var och bakade.

Av Ann-Charlotte Askhamre - 1 april 2012 19:21

  Här kommer receptet på vår enkla tårta

Sätt ugnen på 175 grader. Smörja och bröda en tårtform med avtagbar kant.

Till botten

4 äggvitor

125 g mald mandel

1 1/4 dl socker

Vispa vitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner den malda mandeln och sockret i äggvitorna.

Grädda i 25 minuter.

Äggkrämen

4 äggulor

1 dl socker

1 dl grädde

1 tsk vaniljsocker

75 g smör

Blanda alla ingredienserna till krämen i en kastrull. Värm försiktig, låt sjuda till dess att krämen tjocknar. Vispa hela tiden. Låt svalna, bred på bottnen och garnera med 2 dl vispad grädde.

Ovido - Quiz & Flashcards